Югозападните курорти на Италия

ИталияСред изисканите и предпочитани курорти и градове в южната част на Италия се нареждат градове като Неапол, които са впечатляващи не само с красивата си природа, благоприятен средиземноморски климат и много топли дни в годината, а също и със стара корабна индустрия, развивана в миналото.

Амалфи

Това красиво курортно градче се намира на едва 47 км. от Неапол и се разполага насред Салернския залив, което допълнително говори за рядката му природа и красиви флора и фауна. Красивата област, в която се намира града, се нарича Кампания и е невероятна в много отношения. Не случайно е често посещавана от туристи не само в натоварения сезон. Разбира се, в Италия винаги има много антични предмети, които бихте могли да разгледате, но е хубаво, когато паметниците са фокусирани на едно място, тъй като е изключително удобство за разглеждащите и не отнема повече от половин ден. Така Ви спестява от ценното време за, да речем, морски спорт.

Постройки с автентичен произход

Уникалната барокова катедрала, построена през далечния 11в., изписана в също толкова уникални цветове, фрески и орнаменти, визиращи светци от миналото, е сред най-харесваните сред местните обекти от културен и религиозен характер. Освен бароковия типичен изглед, част от фасадата на постройката е от средния византийски период.

Военните кораби

Впечатляващо е за за всички туристи и гордост за местните, да видят отблизо една стара корабостроителница, която навремето си е осигурявала необходимите кораби за военноморския флот на страната си. Всъщност тук е бил съсредоточен почти целият процес по поддръжка, построяване и възстановяване на военните и не само плавателни съдове.

Фабриката за хартия

Как няма да се гордее Амалфи с ранния си средновековен принос за стария континент в продължение на години. Тук се намира и до ден днешен една от най-старите фабрики, които произвеждали хартия и ръчна хартия и тя е сред няколко фабрики в света, които се обособяват като важни тъкачници за региона си.

Старият Амалфи

Ако сте имали съмнение, надяваме се да сме отговорили подобаващо на тях. Струва си да посетите региона, тъй като ще можете да се насладите на почивката си подобаващо в един от добрите курорти на Южна Италия. Амалфи разполага с едни от най-добрите хотели, както и ресторантска база. С любим коктейл на плажа и много дневни разнообразни забавления можете да прекарате фантастично. А ако си закупите предварително ваучери за нощувки и комбинирана екскурзия, винаги имате няколко безплатни екстри от хотела. Например безплатни напитки на дневния бар- свежото лимончело, което е местното питие.

Comments are closed.

X