Рим: Поезия и стил

Рим е един от световните центрове, на които човек може да се наслаждава безспирно. Колкото и пъти да посетите Рим, винаги ще искате на връщане от ваканцията ви, там някъде, в дъното на някоя промоция, или пък увити като подарък, да ви чакат още едни самолетни билети до Вечния град.

Рим

Поетичен порив

Едно от най-вълнуващите места, особено за почитателите на романтицизма, в Рим няма нищо общо с имперското величие на града и вековете традиции в областта на високото изкуство и архитектурата. Това е мястото, където един 25-годишен младеж прекарва своите последни 6 месеца от живота си. Става дума за поета Джон Кийтс, чиято кончина е в Рим през 1821, в сграда точно около Испанските стълби.

Външно къщата на Кийтс е непроменена откакто той се е преместил в нея с надеждата да се възстанови от налегналата го болест – туберкулоза. В този малък музей всичко е описано и представено на английски. Към него има и прекрасно малко магазинче.

Перфектният хотел

Ако искате наистина да се поглезите и да прекарате няколко величествени дни в Рим, то хотелът, към който трябва да се насочите, и в от който ще ви се открие една от най-прекрасните гледки в града е петзвездният Rome Cavalieri. Разположена на спокойно място западно от река Тибър, луксозната сграда е оборудвана със спа център и басейн. Хотелът разполага с градина и изискан ресторант с отлична храна, наречен L’Uliveto. Вярно че цените на нощувките в подобен хотел не са от средностатистическите, но пък гледката от терасите на хотела наистина си заслужава и ще остане завинаги в спомените ви, като част от едно прекрасно пътуване.

Към това на всеки час от хотела тръгва автобусче към центъра на града. Това, което го отличава от другите хотели е и забележителната колекция от произведения на изкуството, която се намира вътре в хотела. Колекцията е много богата, като към нея дори има оригинални костуми на Рудолф Нуреев – един от най-популярните балетисти на миналия век. Освен това интериорът на хотела може да се похвали с изискан и стилен дизайн, който предразполага към едно класически преживяване.

Comments are closed.

X