Как да изберем евтин хотел

Когато избираме къде да прекараме своята ваканция едно от най-важните неща след избора на конкретната дестинация, е мястото, където ще отседнем. Да намерим хотел, който да предлага всички необходими удобства и същевременно да е на добри цени, е трудна, но не и невъзможна задача. И тук, както при покупката на самолетни билети и резервирането на полет важи правилото „колкото по-рано, толкова по-евтино”. Ранните резервации дават по-голям шанс да се възползвате от ценови отстъпки, тъй като хотелите са заинтересовани да запълнят своите места.

евтин хотел

Как да направим своята резервация

Можете да направите своята резервация самостоятелно, като се свържете директно с хотела или да се възползвате от услугите, които предлагат туристическите агенции. В доста случаи цените, които предлагат туристическите агенции са по-ниски от тези, обявени на сайтовете на хотелите, тъй като посредниците успяват да договорят атрактивни отстъпки. Важно е предварително да прегледате офертите за хотела, към който сте се насочили, за да сте информирани и да изберетeasе най-изгодния за вас вариант. Много разпространено в момента е предлагането на ваучери за колективно пазаруване, обявяването на промоционални цени за определени хотели в социалните мрежи и сайтовете за колективно пазаруване. Макар на пръв поглед тези оферти да изглеждат примамливи и подканящо да мигат да побързате да направите своята резервация, по-добре проверете преди това къде се намира хотела, какви са условията в него и т.н. Прекалено ниските цени и масовото анонсиране на промоционални оферти понякога идва на помощ на хотели, които предлагат лоши условия на своите гости – недостатъчно добра хигиена, лоша храна и обслужване, на шумно място са и т.н

Ако не сте успели да направите предварително своята резервация, опитайте се да възползвате от офертите last-minute. Макар и не винаги да може да се разчита на тях, особено в активния сезон, понякога те се оказват спасителното решение, ако сте се насочили към конкретен хотел.

Цените на хотелските нощувки се определят от това дали включват храна или не. Преценете за себе си дали искате да се възползвате от all-inclusive предложенията.

Ако пътувате в чужбина е добре да се уверите с каква валута работи хотелът, в който сте избрали да отседнете, за да не останете неприятно изненадани при плащането.

Вариант да спестите средства е, ако се възползвате от промоционалните предложения – така например нискотарифната авиокомпания Ryanair пуска ваучери за отстъпка на свои клиенти, които резервират през сайта на авиокомпанията предварително селектирани хотели.

Comments are closed.

X